Rideskole / Undervisning

Velkommen til Søborggård Hestecenters rideskole

Vi har rideskole for alle niveauer (fra nybegyndere til landsplan), små hold samt heste og ponyer i alle størrelser. Søborggård Rideskole blev startet i 2003.

Alle undervisere er over 18 år og flere har undervist i mange år ligesom flere af underviserne rider på højt niveau.

Dette er ment som en orientering til dig og dine forældre, har du/I andre spørgsmål er du meget velkommen til at ringe eller komme forbi.

Kontaktperson: Sally 51250595 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Undervisningstider: https://soeborggaard.com/rideskole--undervisning/undervisningstider

Indmeldelse i Søborggård Rideklub skal ske når du har redet her en månedhttps://soeborggaard.com/rideklub 

Søborggård Hestecenter er et aktivt sted for hele familien. Arrangementerne forestås af Søborggård Rideklub og aktive forældre.

I løbet af året har vi 2-3 stævner for alle niveauer, ryttermærkehold, jule-sjov, fællesture, foredrag, kurser m.m.

Man er altid velkommen til at være på Søborggård også selvom man ikke skal ride den dag – men det er ikke noget opholdssted, så man skal være med til at hjælpe til hvis det behøves.

Udgangspunktet for rideskolen er, at det skal være sjovt at gå til ridning samt at der skal være mulighed for at ride konkurrencer (stævner) på rideskolehestene.

Rideskolen råder over 15 ponyer og heste, hvor flere af dem går landsstævner.

Jeg er ofte blevet spurgt hvad ideen med min undervisning er:  "Det vigtigste for mig er, at børnene bliver trygge ved hesten og at de forstår, at det er et levende væsen, de har med at gøre".

Jeg mener derfor, at det er vigtigt, at børnene lære at strigle og lægge sadel på, ligesom det er vigtigt for børnene at forstå, at hestene også skal ordnes bagefter ridningen. Derudover er der et stort arbejde med at få børnene gjort trygge med hestene. Dette bruger vi tid på trækkerholdene ved at lade børnene lave gymnastikøvelser og ved at ride slalom og lignende. Det tager lang tid for børn at lære at styre en hest, ligesom det tager lang tid at lære at ride letridning - alt sammen fordi børnene motorisk ikke er klar til at kunne koordinere både hænder og ben samtidig.

Nogle børn lærer tingene meget hurtigt hvor andre børn er længere om at blive trygge ved situationen - ligeledes er det af betydning hvilken pony man rider på. Nogle af ponyerne er nemmere at styre end andre og nogle ponyer er lettere at ride letridning på end andre. Derudover er det også af betydning hvilket hold man rider på - nogle hold er mere "fremmelige" end andre.

Rideskoleniveau (alle dressurlektioner er på 1 time, springlektioner på 45 min)

Trækkere

Hvis du aldrig har redet før og skal lære omgangen med ponyen. Vi bruger halvdelen af timen til at lære at strigle og sadle op - og den anden halvdel til at ride i. Du skal have en voksen med til dette hold, som kan hjælpe og trække dig. Der vil være nogen til at undervise jer i begge dele.

Begynder 0

Hvis du har redet lidt, men endnu ikke galoppere.

Begynder 1

Hvis du kan galoppere eller har redet et par sæsoner

Begynder 2

Du kan ride alle gangarterne

Fortsætter

Du kan ride alle gangarterne og skal til at ride stævner

Øvede

Du kan ride alle gangarterne og skal til at lære den finere ridning

Konkurrence

Tal med Sally

Spring

Der er alle niveauer - tal med Sally om hvilket hold du skal på. Det er kun muligt at gå til spring på vores ponyer, hvis man har part. Der er som regel venteliste til springholdene.