Formandens klumme - Selvfølgelig rider vi military på SØG

Selvfølgelig rider vi Militarystævner på SØG.

Så blev det igen tid til en lille status og refleksion fra mig. Denne gang har jeg valgt, hvilket måske er meget naturligt, at reflektere lidt over vores sæson som Stævnearrangør 2016. Netop i år har jeg ikke oplevet klubbens vej til afvikling af stævner som let og smertefri. Det er hverken en underdrivelse eller hemmelighed, når jeg siger, at som klub har vi oplevet et par bump på ”stævnevejen”.

Det var en enig bestyrelse, der traf beslutning om, at det ville være i alles interesse, at vi aflyste vores stævne i September. Fik trukket vejret og fik konfronteret og håndteret de problemstillinger, som vi syntes var ved at komme i vejen for at kunne arrangere Militarystævner af den kvalitet og i den ånd og tone, vi mener der bør være, når man skal bruge sin sparsomme fritid sammen om en fælles passion.

Når man træffer sådan en beslutning, er det med en forhåbning om mulighed for dialog og samtale, men samtidigt også en risiko for omtale og rygtedannelser.

Perioden forud for tilrettelæggelsen af stævnet har vi heldigvis oplevet som dialogbaseret og konstruktiv. Det ville næsten have været for godt til at være sandt, hvis vi ikke også havde haft en oplevelse af den kommunikation, der ikke nødvendigvis baserer sig på fakta og fra tid til anden finder sted på de sociale medier.

Den endelige forberedelse til og afholdelsen af det der for os var årets sidste stævne, var vejrmæssigt karakteriseret af en noget blandet fornøjelse. Som en af klubbens tro gæster spurgte mig >>hvor har I gjort af Søborggård vejret<< ? Og tror man en lille smule på, at der er en mening med tingene, ja så kunne meningen måske være, at sætte klubben på sæsonens sidste prøvelse. Teste os på, om vi virkeligt kunne stå sammen i mudder til anklerne og afvikle et stævne mens regnen silede ned. Hvis det var det, der var meningen, så giver jeg klubben karakteren 12 for sammenhold, fleksibilitet, vilje og godt humør.

For Søborggård Rideklub er Military stævnesæsonen 2016 nu ved at være slut. Vi skal naturligvis have ryddet op og set på, hvad der skal renoveres i løbet af vinteren og foråret, inden vi igen rider Military på Søborggård – for det gør vi naturligvis.

Derfor skal der afslutningsvis lyde en stor tak til alle klubbens venner, der møder op, når der er behov. Til de nye og gamle medlemmer, der støtter op omkring vores stævner, fordi de er vigtige for sporten og afgørende for klubben. Til de samarbejdspartnere der har valgt at indgå i en konstruktiv og udviklende dialog med klubben og til alle jer ryttere, der vælger at kommunikere konstruktivt og faktuelt.

Så når jeg laver en samlet opgørelse af stævneårets medgang og modgang, så er jeg stadig stolt af at være en del af en klub, der er karakteriseret af vilje og klubånd. En klub hvor alder og niveau er uden betydning og hvor regn og modvind ikke bliver en begrænsning for samarbejde og godt humør.

  

I Søborggård Rideklub ser vi frem til at kunne invitere til Militarystævner i 2017

 

Med venlig hilsen

Niels Kjeldgaard, Formand

 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Sæson 2016
Kalenderen fortæller os, at det er blevet forår, og det betyder, at der nu ikke er længe til, at vi kan skifte aktiviteterne i ridehuset ud med aktiviteter udenfor – i solen forhåbentligt !

At det har været vinter betyder jo ikke, at tingene omkring klubben har stået stille. I januar fik vi gennemført klubmøde og i februar afholdt vi vores generalforsamling. Begge aktiviteter blev afholdt med stor opbakning i forsamlingshusets hyggelige rammer i Søborg. Og ved begge arrangementer, gav medlemmerne udtryk for, hvad I godt kan lide ved klubben. Og hvad I syntes, vi skal arbejde med at forbedre.

Vi har fået konstitueret en ny bestyrelse og fået friske kræfter til at løfte opgaver i klubbens forskellige udvalg. Ungdomsudvalget har allerede været i gang. For de medlemmer, der holdt vinterferie hjemme, var der aktiviteter i klubben både med og uden pony. Terrænudvalget er gået i gang med at gøre terrænbanen klar til Militarysæson 2016. Gennem de sidste par år har vi løbende arbejdet på at forbedre terrænbanen og i år er ingen undtagelse.

Stævne- og caféområdet står også over for en fornyelse. Efter 12 fantastiske år har Lotte overdraget ansvaret for Caféen til Louise og Nikoline, der har været i tænkeboks for at sætte deres præg på dette område. Bestyrelsen har givet ”frie tøjler” og kun én betingelse – Military på Søborggård er lig med Flæskestegssandwich, det bliver der ikke lavet om på J

Et af ønskerne om forbedringer handlede om information og kommunikation. Vi vil fortsat kommunikere på facebook og www.soeborggaard.com, men vi vil også sørge for en let tilgængelig information med fysiske opslag på en fast plads i klubben.

I 2016 skal vi fortsat sørge for at gøre det, vi er gode til, samtidigt med at vi åbner for nye projekter. Et af dem vi glæder os til at sætte i gang sammen er ”Lektie Cafeén” et område, hvor der i 2016 bliver mulighed for at skabe bedre vilkår for sammenhængen mellem skole- og fritidsliv. Lokalet skal ikke være begrænset til ”kun” at lave lektier. Vi tænker, at rummet kan have mange andre anvendelsesmuligheder som eksempelvis ryttermærkeundervisning, foredragsvirksomhed o.lign.

Jo, 2016 er allerede godt i gang på SØG og vi ser frem til igen i år at byde velkommen til alle, der kommer for at deltage i hverdagen, klublivet, stævner, arrangementer, ridelejre og alle de andre aktiviteter, der foregår i vores klub.

Velkommen på Søborggård

Med venlig hilsen

Niels Kjeldgaard

Formand 

_________________________________________________________________________________
Kære Alle
En begivenhedsrig sæson nærmer sig sin afslutning. 2015 har været en sæson, der har budt på mange fine sportslige resultater og nye sociale aktiviteter. Det er det sociale, der holder os sammen. Det som er ”limen” i klubben, uden det ville vi ikke opnå de fine sportslige resultater, som vi også har opnået i denne sæson. Stor tak skal der lyde, til jer der yder.
Afholdelse af DM har været en vigtig begivenhed i denne sæson. Gennem en fælles indsats i gennem foråret, blev klubben stævneklar, og DM blev afviklet uproblematisk med Ros til klubben for et vel tilrettelagt og gennemført arrangement. Stævnemæssigt har 2015 været et godt år. Vi har igen i år fået opgraderet banen og antallet af tilmeldte til start har været rekord stor.
Efteråret har foruden vores rideaktiviteter været fyldt af sammenlægningen af Rideskolen C&C med Søborggård Hestecenter og planerne om en efterfølgende fusion af Rideklubberne GOO og SØG. Det står nu klart, at denne fusion ikke bliver en realitet og at klubberne fortsætter hver for sig. Jeg bad jer om at tage godt imod vores nye klubkammerater fra GOO. I kvitterede med at stille op med velkomsthygge og stille jer til rådighed med alt hvad I kunne, for at byde velkommen – Det skal I have stor Tak for, det har været en fornøjelse at være én af jer. Det vil også være naturligt, at der vil være nogen der spørger, hvorfor blev det ikke til noget? På det spørgsmål findes der ikke altid, et entydigt svar, og derfor vil jeg opfordre til blot at acceptere, at en fusion ikke var det rigtige for parterne, og at vi derfor fortsætter hver for sig. Skulle der være nogle blandt jer, der går og brænder inde med spørgsmål, er I som altid velkommen til at kontakte mig.
For os SØG’er er det blevet ”hverdag” igen. Vi skal fortsætte med det, vi er gode til, og dertil skal vi bruge alt det, der limer os sammen som klub. Derfor ønsker vi straks i det nye år, at inddrage alle jer, der vil Søborggård Rideklub for i fællesskab at evaluere året, der er gået og fremsætte ønsker og indsatser  for fremtiden.
Lad os d. 31/12 skyde raketter, skåle i champagne og ønske hinanden og SØG et rigtigt godt nytår.
 
Godt Nytår
Niels Kjeldgaard
_____________________________________________________________________
Velkommen C & C
Kære Alle
Klubmesterskabet 2015 blev som sædvanligt afviklet som et af årets højdepunkter på Søborggård. Til alle jer, der valgte at deltage, vil jeg sige Tusind tak for en som sædvanlig hyggelig dag og for den måde, vi behandler hinanden på. Som én af de nyere fædre bemærkede, så er vi en klub, hvor vi ikke gør forskel på tyk eller tynd, høj eller lav, gammel eller ung, ejer eller lejer. For os er det naturligt, at sådan er det bare – og lad det endelig blive ved med at være sådan.
Stort Tillykke til de nye Klubmestre: Jade, der vandt i sit første Hesteår og Christina, der vandt i sit sidste ponyår. Og til Julie, der blev valgt som årets bedste hestekammerat. Hvert år bliver jeg imponeret over jeres valg af bedste hestekammerat. For når jeg tænker tilbage på året, der næsten er gået, så får I ret hver gang.
Klubmestrene blev hyldet på behørig vis, og da flere piger kom tilbage til rytterstuen iført et tyndt lag mudder, var det efterhånden svært at få øje på de ”rigtige” mestre J.
Her 30 dage før juleaften, så nærmer tiden sig. Ikke kun til juleaften, men til at C & C flytter ind. Det sker fredag d. 27/11, og det glæder mig, at forældre og ryttere fra SØG stiller op på dagen, for at byde vore nye ridevenner velkommen og vise rundt på gården.
Naturligvis bliver det en tid, hvor vi alle lige skal finde os til rette i en ny hverdag med nye ryttere, nye ponyer og nye måder at gøre tingene på. Sådan er alt nyt, men så længe vi er åbne, tålmodige og vedholdende, så er jeg sikker på, at også dette kommer til at forløbe, som en begivenhed, vi vil kunne glæde os over at se tilbage på.
Til alle os SØG’er vil jeg opfordre til, at tage godt imod vore nye hestekammerater. O g til alle jer GOO’er vil jeg på klubbens vegne byde jer velkommen, vi glæder os til at tage imod jer og til at lære jer at kende.
Niels Kjeldgaard
Formand
_________________________________________________________________
Godt det går godt …
Selvom der stadig er dejlige solskinsdage, så er sommeren slut og efteråret er begyndt. Hø og halm er i laderne og vi er allerede begyndt med halm i boksene. Jo det er blevet efterår. Men også i år har det været en dejlig sommer i Søborggård Rideklub med masser af aktivitet – aktiviteter som jeg er stolt af at vi kan tilbyde, og som jeg er stolt af at kunne fortælle andre om, fordi det for mig, vidner om en klub med bredde og et stærkt socialt sammenhold.

Før sommerferien tilbød Café-Jesper et fiskearrangement, hvor medlemmer og deres familier fik mulighed for at komme på havfiskeri med turbåd. Turen blev en succes med en god fangst og masser af lystfisker historier, om de fisk der blev fanget og ikke mindst om de ”kæmpe” fisk, der hoppede af krogen.

Traditionen tro blev sommerferien for rigtigt mange et ophold på ridelejr, hvor der ikke bare blev trænet nye færdigheder, men også plejet gamle og skabt nye venskaber på tværs af alder og klub.

Store Hestedag i Roskilde nærmer sig også en tradition – i hvert fald har vi nu været afsted to år i træk med Ponygames holdet og 8 dage på Mallorca har svært ved at nå på højde med en week-end med egen Pony til Store Hestedag i Roskilde. Jeg er ikke sikker på om det også er gældende for de fædre, der overnattede bag i bilen, fordi der ikke var plads i campingvognen ;-)

Vi har netop haft en week-end med hele to arrangementer. Lørdag var piger og mødre i frisør salonen hos Louise. Der blev disket op med chips og sodavand, mens der blev klippet, farvet, grinet og hygget. Lørdag eftermiddag stod et hold top flotte tøser klar på gårdspladsen. Fyldt med charme, selvtillid og lækkert hår.

Og skulle det ikke være nok, ja så begyndte et nyt hold ryttere på ryttermærke undervisning, mens de lidt mere øvede tog til Skovens dag sammen med Sofie og Stefanie for at lave opvisning i, hvordan man rider jagt.

Af alternative ridediscipliner har vi netop haft et hold ryttere til Ringridning i Græsted. Det blev til en dejlig lang dag med optog gennem byen, Café for arrangementets besøgende. Om det blev til placeringer til Søborggård – SELVFØLGELIG !

Glemte jeg at nævne muligheden for 12-timers farmer fittness i denne tid, hvor ekstremsport hitter J

Så jo, vi har masser at byde på i Søborggård Rideklub og nogle gange er det vigtigt at vi standser op og husker hinanden på alle de gode oplevelser og tilbud, som klubben stiller til rådighed.

Men det er også godt det går. Når jeg ser på, hvilke aktiviteter vi tilbyder vores medlemmer, så er jeg stolt af vores klub, Vi gør det godt, og det er der heldigvis også mange udefrakommende ryttere, der bemærker. De tilmelder sig vore stævner og vi har i år haft en markant fremgang i antal tilmeldte starter. Hvilket er godt for klubbens økonomi. Det glæder mig også, at nye forældre byder sig til, arrangerer og deltager i afviklingen af klubbens aktiviteter. Vi skal blive ved med at hjælpe hinanden med at deles om det ansvar og de opgaver, som vores børn høster af og sikre at klublivet er en glæde og en fornøjelse, der ikke udvikler sig til en pligt, men et ønske om og en glæde ved samværet med andre voksne og de fantastiske børn og unge, der har deres dagligdag i klubben.

Om kort tid er afholder vi sæsonens sidste stævne, som jeg håber bliver en lige så stor succes som sæsonens første. Vi skal naturligvis holde Halloween og så tager vi fat på efterårets traditioner, der blandt andet byder på klubmesterskab og julearrangementer. Aktiviteter jeg glæder mig til at arrangere med den ”gamle” skare og til at møde nye ildsjæle som der altid er brug for. Ildsjæle, der ligesom os brænder for at vedligeholde klubånden og fortælle den gode historie om Søborggård Rideklub.

Velkommen til efterårets aktiviteter 

Niels Kjeldgaard

Formand

____________________________________________________________________________________________

For et lille år siden besluttede Bestyrelsen, Morten og Sally, at SØG ville sige ja til at afholde DM for pony kat. 1-3 2015. Dette var en velovervejet beslutning, idet der er mange hensyn at tage til; sporten, økonomien, klubben og ikke mindst de frivillige ressourcer, der er nødvendige for at kunne gøre tanke til handling.

Alle der har været med på DM-rejsen ved, hvor mange timer der er lagt i forberedelsen at lige præcis dette stævne. Vejret op til stævnet viste sig bestemt ikke fra sin bedste side, men som så mange gange før, var der én der holdt hånden over os på stævnedagen.

Med 148 tilmeldte var dette et stort anlagt stævne med mange opgaver og en hektisk periode midt på dagen, hvor der blev redet i alle tre discipliner. Samtidigt fik Stævnet besøg af både lokalavisen og Bo Juul Nielsen fra Byrådet.

For mig lykkes vi som klub med dette arrangement dels på grund af vores erfaring, vores vilje og alle I ildsjæle, der med jeres gå-på-mod og godt humør løser alle de planlagte opgaver og har overskud til også at løse de  uforudsete opgaver, der opstår under vejs.

Stævnet kunne hylde: Rikke Nyboe Andersen, Astrid Vibe Skovgaard og Emma Klug som nye mestre.

På klubbens vegne vil jeg gerne hylde og takke alle de sponsorer og hjælpere, der har været med til at gøre dette stævne til et mesterskabsstævne. Og alle jer ryttere, der igen vælger at støtte SØG som Rideklub ved at stille op og ved at give os jeres konstruktive kritik.

 

Med ønsket om en rigtig god sommer.

 

 

Niels Kjeldgaard

Formand

________________________________________________________________________
Mens vi venter …
Den lader vente på sig – sommeren altså. Meteorologerne varsler fortsat om regn og ustadigt vejr fra nord vest og måske netop derfor, var det en fornøjelse at være i rideklubben på en dejlig solskinsdag, hvor børnene kunne ride i T-shirts mens vi voksne kunne sidde i solen og nyde en kop kaffe. Solskinsdage gør bare en forskel, og lige nu venter vi vist alle på, at sommeren skal få rigtigt fat.

Det er ikke det eneste vi venter på. Mange venter på, at det ringer ud for sidste gang i dette skoleår, og sommerferien begynder. Mange venter på at komme på ridelejr og mange venter på næste stævne, der også er DM for pony kat. 1-3 og finder sted lige om lidt – d. 11/7, for at være helt præcis.

Mens vi venter, kan vi se tilbage på den første halvdel af sæsonen, der næsten allerede er gået. Sidste efterår begyndte vi planlægningen af stævnerne til sæson 2015. Siden da er der brugt masser af frivillige arbejdstimer på at gøre klar til årets første militarystævne, der endte med at blive klubbens største stævne med 150 tilmeldte ekvipager. Stævnet fik megen ros. En ros der hermed sendes videre til alle jer frivillige, der stillede op til klubbens arbejdsdag, hvor vi fik lavet et stort stykke arbejde både ude og inde. Og naturligvis til alle jer frivillige, der hjælper til før under og efter stævnerne.

Allerede nu har sæsonen været meget positiv for klubben. Vi har fået flagstang på stævnepladsen, der er med til at gøre vore stævner endnu festligere. En ny generation af ryttere og deres forældre har gennemført ”Stævneklar”, så de nu også er klar til stævner på ude og hjemmebane. Vores ansøgninger til kommunen er blevet positiv behandlet,  og vi skal have købt nyt udstyr, så vi er klar til sommerens aktiviteter og endeligt har vi oplevet en meget positiv opbakning fra sponsorer i forbindelse med planlægning af det forestående DM

Mens vi venter, skal de sidste detaljer finpudses i klubben, inden vi slår dørene op for alle de ryttere, der vil være med til at ride om mesterskab, placering eller den første roset. I bestyrelsen håber vi, at vi som altid hjælper hinanden med at gøre det næste stævne til vores bedste stævne og dermed kan ønske hinanden en god sommer og et godt stævne.

Og til alle jer, der er klar til start i denne sæson er der kun at sige >> 3-2-1 Værsgo’ at rid<<

 

 

Niels Kjeldgaard

Formand

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kære Alle
Har I bemærket, at det er forår på SØG når:
·         Der bliver sprunget børnespring i strømpesokker.
·         Der er masser af piger på trampolinerne.
·         Kaj fløjter på gårdspladsen inden han skal i marken.
·         Ponygames Pigerne har holdt Burgerafslutning uden for rytterstuen.
·         Sally underviser med solbriller på.
·         Morten begynder at slå græs.
·         Der bliver sat blomster i krukker uden for rytterstuen.
·         Heste og ponyer bliver sat på fold uden dækken.
·         Helga serverer en lille forfriskning på balkonen.
·         Jeg begynder at køre i terrænet på den blå traktor og
·         Tilmeldingssedlen til arbejdsdagen bliver slået op i rytterstuen.
 
Så har du set et eller flere af disse stensikre tegn, så ved du, at det er blevet forår på Søborggård.
 
Vi ses i forårssolen ;-)
  
Niels Kjeldgaard
Formand
________________________________________________________
 

Glædelig Jul SØG
Det er lige før, sandet løber ud af timeglasset for denne sæson, og inden det sker, har vi mulighed for at se tilbage på nogle af overskrifterne for Sæson 2014.

Sæsonen begyndte med en ambition om at påbegynde renoveringen af terrænbanen. Første fase er afsluttet. Inden første stævne stod vi klar med en renoveret landsby og et nyt riddermarked.

Vi nåede også at afholde det planlagte antal stævner og med en deltagelse med et gennemsnit på mere end 100 ekvipager ved hvert Military stævne, kan vi være tilfredse med den opbakning og interesse, der er for vore stævner.

Sportsligt blev det til flotte præstationer ved distrikts-, Sjællands-, Danmarks- og de nordiske mesterskaber, og vi kan slutte sæsonen af med et fyldt pokalskab.

Socialt kunne vi byde velkommen til nye ryttere og deres forældre og vi kan glædes over forældrenes interesse for at sætte sig ind i, hvor udfordrende ridning kan være ved at prøve det af på egen krop.

Sammen fik vi hentet julemanden og kørt ham til Torvet i Gilleleje, Han må have været meget tilfreds, for også i år kom han forbi i forbindelse med vores juletræs fest, hvor der var flotte opvisninger samt uddeling af gaver og godter.

Og nu er det så ved at være slut for i år. Men bare rolig vi er der igen til næste år og sammen med bestyrelsen, glæder jeg mig til at informere jer om de oplevelser og opgaver, der ligger foran os ved indgangen til 2015.

På bestyrelsens vegne vil jeg sige  tusind tak for de mange gode oplevelser og dejlige timer, vi har haft sammen. Vi ønsker jer alle en rigtig Glædelig Jul.

 

Niels Kjeldgaard

Formand

_______________________________________________________________________________________
Militarystævne i dis og tåge
 

Karl Nielsen skulle nok have været på playlisten med Tågen letter og den skulle nok have været spillet mere end en gang, hvis Søborggård Rideklub skulle have haft held med at drive en meget modstridende dis og tåge væk fra banerne, da vi i lørdag d. 20 september red sæsonens sidste Military Stævne på Søborggård Rideklub. Heldigvis kom solen igennem, da rytterne gik i terrænet.
Nu behøver man jo ikke dvæle ved det, der er gået skidt. Ugen op til stævnet var vejret fantastisk, hvilket gør de mange forberedelsestimer lettere for alle de medlemmer, der igen har leveret en kæmpe indsats, således vi kunne blive klar til at tage imod 130 forventningsfulde ryttere lørdag morgen.
40 af disse var klar til at ride om distriktsmesterskaber i distrikt 1 og 2. På klubbens vegne vil jeg benytte lejligheden til at ønske tillykke med distriktsmesterskabet til:
Helene Dyhr Andreasen, Ida Steensen, Annika Dyhr Andreasen, Luka Swane Lund og Rebecca Kogler.
Der skal også lyde et tillykke til alle de andre vindere i klasserne, disciplinvinderne samt alle jer, der har haft personlige sejre.
Sæsonens sidste militarystævne startede kl. 07:30 og sluttede kl. 18:30, så efter en lang stævnedag kunne alle klubbens frivillige tage hjem og smide benene op efter endnu et veloverstået stævne.
Tak til :
-          Alle I medlemmer, der er med til at gøre dette muligt.
-          Alle terrændommerne for at I altid er der.
-          Jimmy Mogensen for en god sæson.
-          Vivan Mary Ryslinge der igen i år har været vores faste dyrlæge.
-          Vores samaritter, der har en god dag, når der ikke sker noget.
-          Berit Aagesen fra Gribskovavisen, der altid er klar til at dække vores aktiviteter og
-          Sidst men ikke mindst til alle jer, der støtter os ved at tilmelde jer til vore stævner og handler i vores café. 
Husk ! At der er terrænspringsstævne d. 18/10-2014

Niels Kjeldgaard

Formand

 
_________________________________________________________________________
Rideskolestart !
Knap er den begyndt før den er slut – ferien altså. Sommeren i år har været en fantastisk sommer med mange flotte solskinstimer, som man vel ikke kan tillade sig at klage over. Med mindre man altså var hest  og skulle bruge sin sommer på at vifte bremser og fluer og væk dagen lang. Eller var pony og havde glædet sig til masser af frodigt græs på foldene.
Traditionen tro har sommeren budt på mange dejlige oplevelser, hyggeligt samvær og måske nye venskaber for jer, der har valgt at tage på ridelejr. Og er det gået som det plejer, så er I også blevet endnu bedre ryttere i løbet af sommeren, hvilket vi sikkert får at se, når vi lørdag d. 9/8 holder Militarystævne.
Sommeren er også høst tid, og høloftet og laden er fyldt op og klar til efteråret og vinteren. På hestecenterets vegne skal der lyde en tak til jer, der valgte Farmer Fitness.
Men skolestart betyder også rideskolestart. Om få dage begynder hverdagen igen og for alle jer, der går og savner den faste omgang med ponyen og jeres undervisere, så er der håb forude.
Sensommeren og efteråret byder igen på masser af rideoplevelser som Subaru Cup i august, Store Hestedag i begyndelsen af september og Distriktsmesterskabsstævne i military og terrænspringning d. 20.  september. Så alt i alt er der kun at sige, velkommen tilbage, v i håber i får en dejlig sensommer.
Niels Kjeldgaard
Formand
____________________________________________________________________________
Flot forår på Søborggård !
Dette forår har været et flot forår for Søborggård Rideklub. Det begyndte med et distrikstmesterskab i Pas de deux til Kristina og Emilie. Fulgt op af endnu et distriktsmesterskab i Pony games til Julie, Mette-Marie, Frida, Emma, Louise og Ida.
Ved årsskiftet til 2014 besluttede vi, at der i år skulle gøres en indsats på terrænbanen. Nogle af forhindringerne kunne sidste år fejre 10 års jubilæum sammen med klubben og alt har jo sin tid. Konceptet skulle inspireres af Søborg Slotsruin, og vi besluttede at temaerne, der kunne leve op til ruinens historie ville være et riddermarked, lansespring, landsbyen og i anden etape Søborg Slot.
Lørdag d. 3. maj åbnede vi så til den nye bane, der tog sig fantastisk ud i den flotte forårssol. Vi havde ca. 120 ekvipager til start, der alle fik mulighed for at prøve kræfter med et eller flere af de nye temaer. De første frivillige var på plads kl. 06:30. Stævnet begyndte kl. 08:00. Sidste rytter var i mål kl. 18:15 og der var ryddet op en time senere.
På DRF-repræsentantskabsmøde var der en stand, der omhandlede klubbernes afhængighed af frivillige. I den forbindelse er der ingen forskel mellem klubberne i landet, vi er alle afhængige af, at der er frivillige, der kan og vil gøre en indsats. Derfor skal der på klubbens vegne lyde en meget stor tak til alle jer aktive, forældre, og venner af klubben, der gennem dette forår har vist klubånd og stillet op på aftener, i weekender og ikke mindst i denne sidste uge op til stævnet, således vi i fællesskab kunne gøre ambitioner til virkelighed, da vi åbnede sæsonens første stævne.
Jeg håber, at I der har deltaget i stævnet har haft en god oplevelse, og at I der har bidraget har taget jer tid til at være stolte over, hvad vi i fællesskab har skabt, for det fortjener jeres indsats.  
Med ønsket om flere gode stævne- oplevelser på Søborggård  
Niels Kjeldgaard Formand
 
________________________________________________________________________
Generalforsamling 2014 – farvel og goddag !
Mandag d. 31/3 gennemførte klubben sin årlige generalforsamling, der traditionen tro blev holdt hos Sally og Kaj, hvor klubben bød på pizza og drikkevarer. Sofie tog imod indstillingen og som forsamlingens dirigent  førte hun os sikkert gennem dagsordenen  – Tak for det !

Helle præsenterede klubbens regnskab, der viser, at vi går ind i 2014 med et overskud. Dette skal blandt andet bruges på de igangværende investeringer i terrænbanen. Regnskabet blev godkendt af generalforsamlingen.

Aftenen bød på et par enkelte udskiftninger, idet Christina havde valgt ikke at genopstille til bestyrelsen. På bestyrelsens vegne vil jeg takke for samarbejdet og din indsats for klubben. Ligeledes havde Michael valgt ikke at genopstille som revisorsuppleant. Der skal også lyde en tak til dig, for at du har stillet dig til rådighed.

Dette betød naturligvis, at der skulle findes nye kandidater. For mig er det meget glædeligt, at bestyrelsen nu er repræsenteret af ”fremtiden” - klubbens unge aktive ryttere, i det både Anne, Sofie og Cirkeline nu er med i bestyrelsen og Suzette er valgt som revisorsuppleant. Sofie og Suzette har samtidigt valgt, at repræsentere ungdomsudvalget og her er der allerede planer om involvering af de yngste medlemmer.

Om det var jer der inspirerede de yngste ryttere (børnene) til også at melde sig som aktive i klubarbejdet, kan jeg kun gisne om. I hvert fald var det en ligeså glædelig oplevelse netop at se klubbens yngste ryttere melde sig som hjælpere til ungdoms-, kage og springudvalget. Til jer skal der også lyde en særlig tak for jeres vilje til at ville støtte op om vores klub.

Klubbens næste vigtige aktivitet er arbejdsdagen d. 12/4 kl. 10. Der er opslag med information i klubben og kan du komme og hjælpe lidt er det bedre end ikke at komme.

En vigtig Bonus-Information i denne forbindelse er naturligvis, at vi ikke må glemme hyggen. Jesper stiller derfor op med frisk nyrøget makrel til de der er til fisk.  Klubben er naturligvis vært med anden mad og drikke i løbet af dagen.

Så find dit arbejdstøj frem, så ses vi d. 12. april kl. 10

 

 Niels Kjeldgaard

Formand

___________________________________________________________________________
Kick Off 2014
Så kom denne sæson også i gang.

Onsdag d. 12. februar havde vi fornøjelsen af at afholde Talentsamling for de sjællandske pony- og junior/youngriders i military under kyndig vejledning af Landstrænerne Mia Hastrup og Karin Semberlund.

Lørdag d. 15. februar var der igen liv på SØG, da vi åbnede sæsonen med Indendørs terrænspring. Rytterne havde mulighed for at modtage undervisning af et par veloplagte instruktører. Mia Hastrup gennemførte formiddagens program og Morten Packert stod for undervisning om eftermiddagen. Caféen støttede naturligvis op om aktiviteten med varme drikke, toast og vafler.

Søndag d. 23. februar er det pony-games rytternes tur. Sammen med NØR, tager vi ”temperaturen” på, hvor holdene står inden forårets konkurrencer, så vi kan finde ud af, hvad der skal trænes. Alle der har lyst, er naturligvis velkommen til at kigge forbi ridehuset og støtte om holdet.

Aktiviteterne i ridehuset er imidlertid ikke de eneste, der vidner om, at vi er ved at gøre klar til sæsonen. Kaj saver, hamrer og spartler i rummet over rytterstuen, så der er klar til sommerens ridelejre.

Bygge-Teamet har lavet de første tre nye forhindringer til vores terrænbane. Forhindringerne blev testet ved lørdagens terrænspring og bestod prøven.

Der er også hængt opslag op i staldene og rytterstuen, hvor du kan melde dig til, hvis du vil være med på bygge- eller male-teamet, når vi opgraderer terrænbanen. I den forbindelse er det jo altid med spænding, at man afventer reaktionen om, hvorvidt der er opbakning til en frivillig indsats. Heller ikke i forbindelse med denne aktivitet har I medlemmer af SØG skuffet – Tusind tak for det. Der er allerede masser af frivillige, der har skrevet sig på listerne og derfor er det nu projekt-teamets opgave, at melde ud med konkrete datoer i marts og april, hvor vi skal bygge og male. En opgave jeg glæder mig over, at vi skal løse sammen.

 Vi ses i ”arbejdstøjet” på SØG

 

Niels Kjeldgaard

Formand

____________________________________________________________________
Godt Nytår
Vi kan nu sige farvel til klubbens første 10 år og goddag til det første af de næste 10 år.

Også i 2013 repræsenterede I ryttere klubben på fornem vis ved jeres deltagelse i stævner på ude- såvel som på hjemmebane. Det kom der gode resultater ud af for nogle mens andre høstede de første stævneerfaringer og nu er klar til at udnytte disse i den kommende sæson.

Det var også i 2013, vi som klub stod sammen om at gennemføre vores 10 års jubilæumsstævne og om at støtte op og hjælpe til efter de ødelæggelser efterårsstormene efterlod bag sig.

2014 er nu begyndt og selvom der endnu er nogle måneder til udendørssæsonen begynder, så er forberedelserne allerede gået i gang. Sidste sæson var det primært springbanen, der blev prioriteret og i år er det terrænbanen, der står for tur. Der skal lægges om på markerne, forhindringer skal flyttes, andre skal renoveres og nye skal bygges, således vi er klar med en nyrenoveret terrænbane til forårets første stævne.

Grundkonceptet er inspireret fra tiden omkring 1100-tallet, hvor Søborg Slot var i brug og vi glæder os til at gøre ideer til virkelighed sammen med frivillige kræfter, der vil flytte, bygge og male. Projektgruppen, der består af; Morten, Astrid, Kaj, Anne, Sally og Niels vil sørge for, at I løbende informeres, således I får mulighed for at byde ind på nogle af de opgaver,  vi skal have løst, inden vi åbner op for starten til en ny sæson.

Hermed vil jeg ønske jer alle et Godt Nytår og se frem til masser af gode timer sammen med og uden hest.

 

Niels Kjeldgaard

Formand

_______________________________________________________________________
Klubmesterskab 2013
 

Traditionen tro sluttes sæsonen af med et helt særligt stævne – klubmesterskabet. Dette stævne er noget særligt, dels fordi stemningen er noget særlig, men også fordi de der deltager i klubmesterskaberne får lejlighed til at konkurrere i 3 discipliner, der giver en god fornemmelse af hvor den enkelte rytter befinder sig i sin udvikling ved sæsonens afslutning og som Sally slog fast i forbindelse med præmieoverrækkelsen, så passer det meget godt – lige nu.

Før dressuren fornemmede man at dette stævne ikke er et ligegyldigt stævne. Der var helt stille i ridehuset og hver rytter, som kom ind var 100 % koncentreret og klar til at gøre sit bedste. Og så er det jo kun glædeligt når det godt, som det gjorde for et par at de ryttere jeg talte med, der havde lavet sæsonens bedste dressur resultat.

Herefter blev stemningen lidt mere løssluppen. Da rytterne havde holdt en velfortjent frokostpause og banebyggere og dommere var nået næsten til enighed, blev det tid til gennemgang af springbanen. Her skal der jo træffes vigtige beslutninger. Skal det være højt eller skal det være hurtigt eller skal det være både højt og hurtigt. Og her var det en fornøjelse at se, hvordan I gik og talte om, hvordan banerne skulle rides. Men i sidste ende måtte hver rytter træffe sit valg og nu var det så op til ekvipagen, at ride sig op i klassementet eller holde fast i placeringen.

I den forbindelse får jeg lyst til at dele et par af Morten’s kloge ord med jer, >>at det handler om at få det bedste ud af det potentiale (hest/pony), som man har til rådighed på dagen<<

Efter denne disciplin blev der rykket rundt på placeringerne og det begyndte at blive tydeligt, at klubmesteren skulle findes blandt en god All Round rytter, der i den tætte konkurrence skal ramme dagen sammen med hest eller Pony.

For nogle stod det nu klart, at den sidste disciplin Pony games skulle være en alt eller intet disciplin og dermed var der ligesom alle de andre år lagt op til en spændende afgørelse.

Spænding, underholdning, heppekor og godt kammeratskab var der nok af og når en rytter fejlede en opgave var der ingen tvivl, når der gik et Neeeej ! gennem ridehuset. De førende ryttere valgte at udnytte det forsprin,g de havde fået til at ride sikkert. Og selvom de mistede et par sekunder holdt de fast i den samlede stilling.

Tilbage var der præmieoverrækkelsen. Sally havde fået samlet mange flotte præmier sammen og det var således de fleste, der kunne tage fra denne fantastiske lørdag med en dejlig oplevelse og en anerkendelse for dagens indsats.

Tillykke til disciplinvinderne og de nykårede klubmestre, til årets bedste hestekammerat Annika og til Agnethe, der forståeligt blev valgt til mesterskabets rytter med det største gå på mod.

 

Tak for en dejlig dag

Niels Kjeldgaard

Formand